Przepisy Mojito
Składniki
7-8 listków mięty
½ limonki
90 ml wody gazowanej
40 ml białego rumu
1 łyżeczka cukru trzcinowego
½ szkl. pokruszonego lodu
Opis

Z połowy limonki odetnij końce i wytnij środek, a następnie ostrym nożem przetnij na pół. Obie ćwiartki potnij na 3 części, włóż do dużej szklanki, zasyp cukrem i ugniataj, aż limonka puści sok. Miętę porwij w dłoniach, wsyp do szklanki i delikatnie ugnieć. Dosyp lód do wysokości ¾ szklanki i wymieszaj całość. Następnie wlej rum, dosyp lód i dolej wodę mineralną. Podawaj z 2 szerokimi rurkami.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
10 min.
Dania główne
2 miesiące temu
120 min.
Dania główne
2 miesiące temu
150 min.
Zupy
2 miesiące temu
15 min.
Desery