Przepisy Młoda kapusta faszerowana wołowiną i ryżem

Składniki

1 młoda kapusta

500 g mielonej wołowiny

100 g ryżu

garść świeżego tymianku

1 jajko

1 cebula

2 łyżki oleju

500 ml śmietany do zup i sosów (10–12%)

pęczek koperku

przyprawy: sól himalajska lub morska, pieprz

folia aluminiowa

Sposób przygotowania

 alt=
1

Kapustę obierz z zewnętrznych liści. Wytnij głąb. Przy pomocy małego noża i łyżki wydrąż kapustę.

 alt=
2

Cebulę posiekaj i zeszklij na oleju.

 alt=
3

Przełóż do miski mięso, jajko, ugotowany ryż i pokrojony tymianek. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Całość wymieszaj.

 alt=
4

Farsz przełóż do wydrążonej kapusty.

 alt=
5

Kapustę szczelnie zawiń w folię aluminiową i umieść w garnku. Nalej wody do połowy garnka i gotuj pod przykryciem ok. 30 minut.

 alt=
6

W międzyczasie przygotuj sos. Posiekaj koperek. Przełóż do garnka śmietanę oraz koperek i zagotuj. Dopraw solą i pieprzem. Kapustę podawaj pokrojoną w ćwiartki z sosem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4