Przepisy Minitarty z jajkiem
Składniki
Ciasto:
4 łyżki otrąb owsianych
4 łyżki mąki pszennej
200 g serka twarożkowego
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka tymianku 
1 i 1/2 łyżeczki soli
Nadzienie:
4 jajka
2 pomidorki koktajlowe
1 mała papryczka chilli
4 łyżki startego sera dojrzewającego
Sposób przygotowania
1
Wszystkie składniki na ciasto wymieszaj na lekko lepkie ciasto. 
2
Wylep ciastem cztery wysmarowane masłem foremki na tarty o średnicy 12 cm. Foremki wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika i podpiecz przez 10 minut.
3
Na podpieczone foremki nasyp po łyżce startego sera, następnie wlej po jednym nierozmieszanym jajku.
4
Na każdym jajku połóż po kilka plasterków chilli (bez pestek) i pomidorka. Wstaw tarty na kolejne 10–15 min do rozgrzanego piekarnika. Tarty będą gotowe, kiedy białko całkiem się zetnie.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
10 min.
Napoje
2 miesiące temu
10 min.
Desery
2 miesiące temu
190 min.
Dania główne