Przepisy Miniquiche z łososiem i cukinią

Składniki

Ciasto:

100 g zimnego masła

200 g mąki pszennej

1 jajko

1 łyżka zimnej wody

sól

Nadzienie:

100 g wędzonego łososia

1/2 pęczka szczypiorku

1/4 cukinii

250 ml śmietany 30%

2 jajka

4 łyżki parmezanu

pieprz

Opis

Przygotuj ciasto. Masło zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Połącz je szybko z przesianą mąką, jajkiem, solą oraz wodą i zrób kruszonkę. Uformuj z niej wałek, zawiń w folię i przełóż do lodówki na min. 1 godzinę.

Foremki wysmaruj masłem i przełóż do zamrażalnika. Po 10 minutach zrób jeszcze raz to samo.

Ciasto rozwałkuj i wyłóż nim foremki. Nadmiar ciasta odetnij. Przełóż foremki do lodówki na min. 30 minut. Przykryj ciasto papierem do pieczenia, wysyp suchą fasolę i piecz 15 minut w temp. 180°C. Po tym czasie ciasto wyciągnij z piekarnika i przestudź.

Połącz śmietanę z jajkami, pokrojonym szczypiorkiem, parmezanem i pieprzem. Na dno foremek wyłóż pokrojonego łososia, wylej śmietanę, a na górze ułóż półplasterki cukinii. Piecz quiche w piekarniku nagrzanym do 180°C przez ok. 35 minut, do delikatnego zarumienienia.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4