Przepisy Minipawlowe z porzeczkami

Składniki

3 jajka 

250 ml śmietanki 36% 

300 g porzeczek 

100 g cukru 

10 g cukru pudru 

4 g mąki ziemniaczanej

Opis

Rozgrzej piekarnik do 180°. Wlej białka z jajek do wysokiego naczynia i zacznij ubijać mikserem. Kiedy piana zrobi się sztywna, wsyp powoli cukier i nie przerywaj ubijania. Kiedy z kolei masa zrobi się lśniąca, dosyp mąkę ziemniaczaną i delikatnie zamieszaj. 

Blachę z piekarnika wyłóż papierem do pieczenia. Przełóż pianę na papier, starając się uformować z niej 3 w miarę możliwości regularne okręgi. Wstaw bezy do piekarnika na 5 min. Po tym czasie zmniejsz temperaturę do 140° i piecz jeszcze przez 1,5 godziny. Upieczone bezy wystudź w wyłączonym piekarniku przy otwartych drzwiczkach.  

Umyj porzeczki. Do wysokiego naczynia wlej śmietankę. Zacznij ubijać ją mikserem na wysokich obrotach. Gdy śmietanka osiągnie właściwą konsystencję, dodaj cukier puder i krótko zamieszaj. Wyłóż ubitą śmietanę na blaty bezowe i przykryj świeżymi porzeczkami. Podaj najpóźniej 30 min po przygotowaniu.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
35 min.
Desery
2 3 4