Minimakowce z orzechami laskowymi
Składniki
350 g gotowego ciasta kruchego
350 g masy makowej
70 g orzechów laskowych
70 g mąki pszennej
70 g cukru
70 g zimnego masła
Sposób przygotowania
1
Płytką foremkę na muffiny wyłóż wyciętymi z kruchego ciasta kwiatkami. Jeżeli forma nie ma nieprzywierającej powłoki, przed wyłożeniem ciasta posmaruj ją masłem i oprósz mąką.
2
Orzechy posiekaj drobno i razem z masłem, mąką i cukrem rozetrzyj w palcach.
3
Następnie nałóż do foremek masę makową, a orzechową kruszonką posyp przygotowane makowce. Całość wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika na 30-40 minut. Po upieczeniu zostaw makowce w foremkach do wystudzenia.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
10 min.
Desery
2 miesiące temu
90 min.
Dania główne
2 miesiące temu
5 min.
Napoje
2 miesiące temu
50 min.
Zupy