Przepisy Minestrone z pancettą i fasolką szparagową
Składniki
2 średnie marchewki
2 średnie ziemniaki
2 średnie pomidory
2 łodygi selera naciowego
1 cebula
2 ząbki czosnku
garść fasolki szparagowej
50 g pancetty
1/2 szkl. drobnego makaronu
1 i 1/2 l bulionu drobiowego lub z bio kostki
1 łyżka oliwy extra vergine
świeżo mielony pieprz
Opis

Pancettę pokrój w drobną kostkę. Przesmaż ją na łyżce oliwy. Dodaj drobno pokrojoną cebulę i zeszklij. Dodaj pokrojony w kostkę czosnek oraz obraną i pokrojoną marchewkę. Smaż 3–4 min. Dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki. Smaż, często mieszając przez 5 min. Pomidory sparz i ściągnij z nich skórkę. Pokrój w kostkę. Wlej bulion, dodaj pokrojoną fasolkę, pokrojony seler, pokrojone w kostkę pomidory oraz makaron. Gotuj aż makaron będzie al dente PORADA KONTEKSTOWA - AL DENTE Dopraw pieprzem. Zupę podawaj z wiórkami parmezanu i świeżym rozmarynem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
60 min.
Dania główne
2 miesiące temu
30 min.
Desery
2 miesiące temu
10 min.
Napoje
2 miesiące temu
20 min.
Desery
2 miesiące temu
40 min.
Zupy