Przepisy Migdałowa panna cotta z kaszy jaglanej z malinami

Składniki

¾ szklanki kaszy jaglanej
szklanki mleka migdałowego
szklanki płatków migdałowych
4 łyżeczki cukru trzcinowego
250 g malin
1 łyżeczka oleju rzepakowego
1 szczypta soli
mięta (lub melisa do dekoracji)

Opis

Kaszę i płatki podpraż na suchej patelni (2–3 min), często mieszając i nie dopuszczając do przypalenia. Zmiksuj na mąkę przestudzoną kaszę wraz z migdałami. Mleko zagotuj, dodaj zmiksowaną mąkę, 2 łyżeczki cukru oraz sól. Gotuj 10–12 min, bardzo często mieszając, aż uzyskasz bardzo gęstą konsystencję budyniu.

Foremki posmaruj olejem (dzięki temu łatwiej wyciągniesz deser) i wyłóż panna cottę. Deser jest gotowy po ok. 15–20 min na ciepło lub po schłodzeniu.

W międzyczasie ugnieć widelcem maliny i przełóż je wraz z 2 łyżeczkami cukru do rondelka. Gotuj przez ok. 10 minut do zagęszczenia. Jeżeli przeszkadzają Ci pestki w musie, przetrzyj dodatkowo maliny przez sitko.

Deser wyłóż na talerzyk i polej musem. Możesz go ozdobić kilkoma malinami, płatkami migdałowymi i miętą lub melisą.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 24.09-30.09.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8