Mieszanka sałat z warzywami w sosie salsa verde
Składniki
​1 op. mieszanki sałat Fresco Tesco
350 g polędwicy wołowej
1/2 średniej marchewki
1 mała cebula
10 małych ogórków konserwowych
4 kawałki papryki konserwowej
Sos salsa verde:
1/2 pęczka pietruszki
30 ml oliwy z oliwek
1 filet anchois
1 łyżka kaparów
sól
Opis

Polędwicę wołową pokrój w małą kostkę. Następnie podsmażaj mięso na suchej patelni na średnim ogniu przez ok. 10 min. Zagotuj niewielką ilość wody w rondelku i wrzuć do niej mięso. Po około 10 min posól je i gotuj dalej przez ok. 40 min. Po tym czasie wyjmij mięso i pozostaw do wystygnięcia.

Marchew obierz i umyj, zetrzyj na tarce o średnich oczkach. Cebulę obierz, umyj i posiekaj w krążki. Ogórki pokrój w plasterki, a paprykę w kostkę. Wszystkie warzywa i mięso wymieszaj z mieszanką sałat. Skrop delikatnie całość oliwą z oliwek.

Przygotuj sos: pietruszkę umyj i osusz. Posiekaj grubo, dodaj anchois, kapary, sól, oliwę i zmiksuj blenderem. Skrop sosem rant talerza lub podaj go w oddzielnej miseczce.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
15 min.
Desery
2 miesiące temu
5 min.
Napoje
2 miesiące temu
55 min.
Desery
2 miesiące temu
60 min.
Dania główne