Przepisy Mieszanka sałat z warzywami w sosie salsa verde

Składniki

​1 op. mieszanki sałat Fresco Tesco

350 g polędwicy wołowej

1/2 średniej marchewki

1 mała cebula

10 małych ogórków konserwowych

4 kawałki papryki konserwowej

Sos salsa verde:

1/2 pęczka pietruszki

30 ml oliwy z oliwek

1 filet anchois

1 łyżka kaparów

sól

Opis

Polędwicę wołową pokrój w małą kostkę. Następnie podsmażaj mięso na suchej patelni na średnim ogniu przez ok. 10 min. Zagotuj niewielką ilość wody w rondelku i wrzuć do niej mięso. Po około 10 min posól je i gotuj dalej przez ok. 40 min. Po tym czasie wyjmij mięso i pozostaw do wystygnięcia.

Marchew obierz i umyj, zetrzyj na tarce o średnich oczkach. Cebulę obierz, umyj i posiekaj w krążki. Ogórki pokrój w plasterki, a paprykę w kostkę. Wszystkie warzywa i mięso wymieszaj z mieszanką sałat. Skrop delikatnie całość oliwą z oliwek.

Przygotuj sos: pietruszkę umyj i osusz. Posiekaj grubo, dodaj anchois, kapary, sól, oliwę i zmiksuj blenderem. Skrop sosem rant talerza lub podaj go w oddzielnej miseczce.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
35 min.
Desery
2 3 4