Przepisy Mięso w marynacie piwnej

Składniki

1 kg karkówki

Marynata:

1 duża cebula

3 łyżki oliwy

1 łyżka octu winnego

po 4 gałązki świeżego tymianku i pietruszki naciowej

1 łyżka musztardy ostrej

1 łyżka brązowego cukru trzcinowego

3 listki laurowe

ok. 1/2 l piwa ciemnego

przyprawy: sól, pieprz

Opis

Karkówkę pokrój na kotlety o szerokości nie mniejszej niż 2 cm. Do miseczki wlej piwo, oliwę, ocet i wymieszaj. Cebulę obierz, pokrój w plastry i dodaj do mieszanki piwnej. Dopraw solą, pieprzem, brązowym cukrem, musztardą oraz pokruszonymi listkami laurowymi. Do woreczka włóż kotlety z karkówki, dodaj do środka gałązki tymianu i pietruszki i zalej przygotowaną marynatą. Woreczek szczelnie zamknij i włóż do lodówki na ok. 10 godz.

Wyjmij kotlety z marynaty i strząśnij jej nadmiar. Naoliw ruszt i połóż mięso bezpośrednio nad żarem. Możesz położyć na każdym kotlecie gałązkę świeżego tymianku. Grilluj mięso przez. ok 8 min z każdej stron. Kotlety powinny być lekko zarumienione, a w środku lekko różowe. Przed podaniem dopraw w razie potrzeby solą i pieprzem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4