Przepisy Mięso duszone w cebuli
Składniki
1 kg mięso wołowego (polecamy szponder)
500 g cebuli
1 zielona sałata
3 łyżki oliwy
1 ogórek
2 łyżki octu winnego
1/3 szklanki wody
przyprawy: sól, papryka suszona, kminek, kolendra, gałka muszkatołowa, chilli, ziele angielskie, czosnek, oregano i szałwia
Opis

Mięso wołowe pokrój w kostkę, podsmaż na oliwie. Cebulę pokrój w krążki i dodaj do mięsa. Smaż, aż cebula się lekko zarumieni. Zalej 1/3 szklanki wody. Dodaj sól, pieprz i przyprawy: paprykę suszoną, kminek, kolendrę, gałkę muszkatołową, chilli, ziele angielskie, czosnek, oregano i szałwię. Wszystko duś PORADA KONTEKSTOWA - DUSZENIE pod przykryciem przez ok. 30 min. Zieloną sałatę pokrój w pasy, dodaj oliwę, sól, ocet i skrój zielonego ogórka. Usmażone mięso podawaj z sałatką.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
15 min.
Desery
2 miesiące temu
45 min.
Desery
2 miesiące temu
55 min.
Desery