Przepisy Mięso duszone w cebuli

Składniki

1 kg mięso wołowego (polecamy szponder)

500 g cebuli

1 zielona sałata

3 łyżki oliwy

1 ogórek

2 łyżki octu winnego

1/3 szklanki wody

przyprawy: sól, papryka suszona, kminek, kolendra, gałka muszkatołowa, chilli, ziele angielskie, czosnek, oregano i szałwia

Opis

Mięso wołowe pokrój w kostkę, podsmaż na oliwie. Cebulę pokrój w krążki i dodaj do mięsa. Smaż, aż cebula się lekko zarumieni. Zalej 1/3 szklanki wody. Dodaj sól, pieprz i przyprawy: paprykę suszoną, kminek, kolendrę, gałkę muszkatołową, chilli, ziele angielskie, czosnek, oregano i szałwię. Wszystko duś PORADA KONTEKSTOWA - DUSZENIE pod przykryciem przez ok. 30 min. Zieloną sałatę pokrój w pasy, dodaj oliwę, sól, ocet i skrój zielonego ogórka. Usmażone mięso podawaj z sałatką.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
10 min.
Napoje
15 min.
Napoje
2 3 4