Przepisy Mielone kotlety z warzywami
Składniki
100 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej
1/2 marchewki
1 łyżka bułki tartej z łyżką otrębów pszennych
1 jajko
2 łyżki natki pietruszki
Sałatka:
op. sałaty Misto
2 łyżki kukurydzy konserwowej
5 pomidorków cherry
1 łyżeczka soku z cytryny
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Marchewkę zetrzyj na tarce. Mięso wymieszaj z jajkiem, posiekaną pietruszką i marchewką, Formuj z masy lekko podłużne kotlety. Następnie panieruj PORADA KONTEKSTOWA - PANIEROWANIE je w bułce tartej zmieszanej z otrębami i smaż na tłuszczu na patelni.

Przygotuj sałatkę: sałatę Miso wymieszaj z 2 łyżkami kukurydzy konserwowej, 5 pomidorkami przekrojonymi na pół, sokiem z cytryny. Całość dopraw solą i pieprzem do smaku.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
120 min.
Dania główne
2 miesiące temu
90 min.
Dania główne
2 miesiące temu
30 min.
Zupy
2 miesiące temu
10 min.
Napoje