Medaliony ze schabu wieprzowego z zielonym pieprzem
Składniki
800 g schabu wieprzowego
3 cebule
1 ząbek czosnku
200 ml śmietany słodkiej
½ szklanki bulionu warzywnego
3 - 4 łyżki oleju
30 g pieprzu zielonego
przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka
Opis

Mięso umyj, podziel na 4 plastry, oprósz solą, pieprzem i słodką papryką. Na patelni rozgrzej olej, smaż na nim mięso, po 2-3 min z każdej strony. Zdejmij z patelni. Przelej pozostały tłuszcz do garnka. Zeszklij na nim pokrojoną cebulę i posiekany czosnek. Następnie dodawaj kolejno: zielony pieprz, bulion i śmietanę. Gotuj przez ok. 5 min. Dopraw do smaku. Tak przygotowanym sosem polewaj usmażone medaliony. Proponujemy podawać z pampuchami.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
10 min.
Desery
2 miesiące temu
160 min.
Zupy
2 miesiące temu
20 min.
Dania główne
2 miesiące temu
15 min.
Desery