Przepisy Matjas z piklowaną cebulką i ogórkiem

Składniki

4 filety śledziowe matjas 

2 cebule czerwone

1 ogórek zielony 

100 ml wody 

60 g cukru 

5 g imbiru 

3 goździki

1/2 szkl. octu

2 łyżki chrzanu tartego 

100 ml jogurtu naturalnego 

20 g czekolady gorzkiej 

Opis

Majtasy odciśnij z zalewy na kuchennym ręczniku.  Przygotuj marynatę. Wodę zagotuj z octem, cukrem i korzennymi przyprawami. Ogórek pokrój na plasterki. Przełóż do miski i zalej połową gorącej marynaty. Czerwoną cebulę obierz i pokrój na krążki. Przełóż do miski. Zalej gorącą marynatą i odstaw do wystygnięcia. Warzywa powinny się marnować ok. 2 godzin.

Chrzan odciśnij na sitku. Wymieszaj go z jogurtem, przypraw solą i pieprzem. Następnie dokładnie wymieszaj. Na talerzu rozsmaruj krem chrzanowy, ułóż  plasterki ogórków,  a na nich filet z matjasa. Krążki cebuli ułóż na śledziu i całość posyp lekko tartą czekoladą. 

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4