Przepisy Marynowane żeberka z granatem

Składniki

500 g żeberek

1/3 granatu

5 łyżek octu balsamicznego

3 łyżki oleju

5 łyżek wina białego wytrawnego

1 łyżeczka soli

1 łyżeczka pieprzu czarnego

1 czerwona cebula pokrojona w cienkie plastry

5 liści laurowych

Opis

W dużej misce wymieszaj ocet balsamiczny z olejem i winem. Żeberka opłucz i wysusz, natrzyj solą i pieprzem. Listki laurowe pokrusz i również natrzyj nimi mięso. Mięso przełóż do marynaty w misce. Cebulę obierz i pokrój w cienkie plasterki, obłóż mięso i wymieszaj, aby wszystkie składniki pokrył olej, ocet i wino. Z ćwiartki granatu wyjmij ziarna, oczyść z błon i dodaj do marynaty. Pozostaw pod przykryciem na noc.

Na drugi dzień żeberka wraz z marynatą i wszystkimi składnikami przełóż do naczynia żaroodpornego i zapiekaj ok. 40 min w piekarniku nagrzanym do temp. 200°. Mięso podawaj na sałacie posypanej świeżymi ziarnami granatu i z ryżem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4