Przepisy Marynowane sznycle z grilla

Składniki

400 g sznycli z indyka

sok z 1 cytryny

70 ml oliwy z oliwek

1 łyżeczka musztardy

1/2 łyżeczki suszonego chilli

przyprawy: po 1/2 łyżeczki soli, kolendry, cząbru, suszonej cebuli, imbiru

Opis

W szklanym naczyniu wymieszaj sok z cytryny z oliwą, musztardą i wszystkimi przyprawami, oprócz soli. Sznycle z indyka lekko rozbij, oprósz solą i włóż do marynaty na co najmniej 3 godz. (najlepiej zamarynuj PORADA KONTEKSTOWA - MARYNOWANIE dwanaście godzin przed smażeniem). Zamarynowane mięso usmaż na grillu, patelni grillowej lub zapiecz w opiekaczu z wkładkami grillowymi na rumiany kolor. Podawaj w towarzystwie sałaty i pomidorów.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4