Przepisy Marynowane sznycle z grilla

Składniki

400 g filetu z indyka (sznycli)
1 cytryna (sok z 1 cytryny)
70 ml oliwy z oliwek
1 łyżeczka musztardy stołowej
½ łyżeczki suszonych płatków chilli
½ łyżeczki soli
½ łyżeczki kolendry mielonej
½ łyżeczki cząbru
½ łyżeczki suszonej cebuli
½ łyżeczki imbiru mielonego

Opis

W szklanym naczyniu wymieszaj sok z cytryny z oliwą, musztardą i wszystkimi przyprawami, oprócz soli. Sznycle z indyka lekko rozbij, oprósz solą i włóż do marynaty na co najmniej 3 godz. (najlepiej zamarynuj PORADA KONTEKSTOWA - MARYNOWANIE dwanaście godzin przed smażeniem). Zamarynowane mięso usmaż na grillu, patelni grillowej lub zapiecz w opiekaczu z wkładkami grillowymi na rumiany kolor. Podawaj w towarzystwie sałaty i pomidorów.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 15.10-21.10.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8