Przepisy Marynowane szaszłyki warzywne

Składniki

1 marchewka

1 cukinia

1 seler

4 łyżki octu białego winnego

2– 3 łyżki sosu sojowego

1/3 szkl. oliwy z oliwek

1/2 szkl. oleju

2 łyżki świeżo startego imbiru

1 łyżka cukru

3 ząbki czosnku

2 papryczki chilli

Opis

Do miseczki przelej oliwę i olej. Dodaj ocet, sos sojowy, świeżo starty imbir, wyciśnięty czosnek, drobno posiekane papryczki chilli i cukier. Zalewę dokładnie wymieszaj. Do woreczka lub pojemnika włóż pokrojone w cienkie plastry warzywa (marchewka, cukinia, seler), zalej marynatą, zawiąż woreczek i obróć kilkakrotnie, aby całkowicie nasiąkły marynatą. Zamknij szczelnie i włóż do lodówki na 2 godz. Pamiętaj, aby nie trzymać zbyt długo warzyw w marynacie, gdyż wchłoną za dużo oliwy.

Wyjmij warzywa z marynaty i lekko osącz. Nabij na długie wykałaczki lub ułóż na aluminiowej tacce. W czasie grillowania obracaj co chwilę, by równo się upiekły. Marynata doskonale nadaje się do wszystkich rodzajów warzyw.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4