Marynowane jajka z łososiem i rzeżuchą
Składniki
6 jajek
750 ml zakwasu buraczanego lub barszczu z kartonu
1,5 łyżki majonezu
50 g łososia wędzonego
oliwki zielone
przyprawy: pieprz, sól
Opis

Jajka ugotuj na twardo. Ostudź i obierz. Zalej barszczem i odstaw na 12 godzin do lodówki. Jajka pokrój na pół i wydrąż żółtka. Wymieszaj je z majonezem, dopraw pieprzem oraz opcjonalnie solą. Majonez i łosoś są już solone, więc dodanie soli może być zbyteczne. Łososia pokrój w drobną kostkę. Oliwki pokrój w plasterki. Połówki jajek faszeruj żółtkiem z majonezem i łososiem. Ozdób rzeżuchą oraz oliwkami.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
15 min.
Desery