Przepisy Marynowane jajka z łososiem i rzeżuchą

Składniki

6 jajek
750 ml barszczu (z kartonu lub zakwasu buraczanego)
łyżki majonezu
50 g łososia wędzonego
6 zielonych oliwek
sól
pieprz czarny mielony

Opis

Jajka ugotuj na twardo. Ostudź i obierz. Zalej barszczem i odstaw na 12 godzin do lodówki. Jajka pokrój na pół i wydrąż żółtka. Wymieszaj je z majonezem, dopraw pieprzem oraz opcjonalnie solą. Majonez i łosoś są już solone, więc dodanie soli może być zbyteczne. Łososia pokrój w drobną kostkę. Oliwki pokrój w plasterki. Połówki jajek faszeruj żółtkiem z majonezem i łososiem. Ozdób rzeżuchą oraz oliwkami.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 1.10-7.10.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8