Przepisy Marynowana wołowina na liściach sałaty

Składniki

4 plastry steku z antrykotu
8 listków sałaty rzymskiej (najlepiej drobnych, ze środka sałaty)
2 chilli (małe)
2 zielone ogórki (średnie)
1 cebula czerwona (średnia)
1 ząbek czosnku (duży)
2 cm imbiru
3 łyżki sosu sojowego
1 limonka (sok z jednej limonki)
3 łyżki świeżej kolendry (posiekanej)
2 łyżki oleju słonecznikowego
1 łyżka sezamu
sól

Opis

Plastry antrykotu pokrój w cienkie paski. Sos sojowy wymieszaj z drobno startym imbirem i przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku. Tak przygotowaną marynatą zalej pokrojone mięso, dokładnie wymieszaj i odstaw na 20 min. Ogórki pokrój w kostkę, posiekaj cebulę, chilli pokrój w cienkie paski, a sezam upraż na suchej patelni. Pokrojony ogórek wymieszaj z połową chilli, kolendrą i sokiem z limonki, możesz odrobinę posolić. Mięso usmaż i przełóż na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem, który wchłonie nadmiar tłuszczu ze smażenia. Liście sałaty wypełnij sałatką z ogórków, na niej połóż paski mięsa, posyp sezamem, cebulą i pozostałą papryką chilli.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 15.10-21.10.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8