Przepisy Marynata miodowo-musztardowa
Składniki
100 ml wina białego
6 łyżek oliwy
1 łyżka octu winnego
2 łyżki miodu płynnego
3 łyżki musztardy francuskiej
1 łyżka musztardy dijon
po 1 łyżce posiekanych ziół: pietruszka, bazylia, rozmaryn
kilka ziaren czarnego pieprzu
przyprawy: sól
Opis

Białe wino połącz z 6 łyżkami oliwy, 1 łyżką octu winnego, 2 łyżkami miodu, 3 łyżkami musztardy francuskiej i 1 łyżką musztardy dijon. Dopraw solą i ziarnami pieprzu. Do woreczka lub miseczki włóż posiekane zioła i zalej przygotowaną mieszanką. Mięso włóż do miseczki lub woreczka, następnie szczelnie zamknij i potrząśnij, aby marynata dobrze się wymieszała i pokryła całe mięso. Włóż do lodówki i marynuj PORADA KONTEKSTOWA - MARYNOWANIE ok. 8 godz.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
15 min.
Napoje