Przepisy Marynata miodowo-musztardowa

Składniki

100 ml wina białego

6 łyżek oliwy

1 łyżka octu winnego

2 łyżki miodu płynnego

3 łyżki musztardy francuskiej

1 łyżka musztardy dijon

po 1 łyżce posiekanych ziół: pietruszka, bazylia, rozmaryn

kilka ziaren czarnego pieprzu

przyprawy: sól

Opis

Białe wino połącz z 6 łyżkami oliwy, 1 łyżką octu winnego, 2 łyżkami miodu, 3 łyżkami musztardy francuskiej i 1 łyżką musztardy dijon. Dopraw solą i ziarnami pieprzu. Do woreczka lub miseczki włóż posiekane zioła i zalej przygotowaną mieszanką. Mięso włóż do miseczki lub woreczka, następnie szczelnie zamknij i potrząśnij, aby marynata dobrze się wymieszała i pokryła całe mięso. Włóż do lodówki i marynuj PORADA KONTEKSTOWA - MARYNOWANIE ok. 8 godz.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4