Przepisy Marynata maślankowa do mięsa drobiowego

Składniki

20 ml maślanki

2 ząbki młodego czosnku

2 gałązki cząbru górskiego

1/4 ostrej papryki kolorowej

1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej

30 ml oliwy z oliwek

przyprawy: sól morska, pieprz czarny

Opis

Obierz młody czosnek i drobno pokrój. Ostrą papryczkę umyj i pokrój w bardzo cienkie plasterki. Cząber górski jest idealny do drobiu, ponieważ ma orzechowy i miętowy aromat. Odłam listki cząbru od gałązek i posiekaj. Do miski wlej maślankę, przypraw solą i świeżo mielonym pieprzem. Następnie dodaj cząber, papryczkę i młody czosnek. Wsyp jeszcze mąkę ziemniaczaną, która poprawia soczystość grillowanego mięsa i pozwala przyprawom przykleić się do mięsa. Całość dokładnie wymieszaj i na koniec wlej oliwę.

Marynata może być przechowywana w lodówce do 72 godz. Jeżeli marynujemy PORADA KONTEKSTOWA - MARYNOWANIE filety z kurczaka, nie powinny leżeć w maślance dłużej niż 48 godz. W przypadku udek i innych kawałków z kością marynowanie nie powinno trwać dłużej niż 72 godz. Dzięki maślance mięso bardzo kruszeje oraz jest miękkie i soczyste.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4