Przepisy Marynata jogurtowa
Składniki
150 ml jogurtu naturalnego
1 łyżka kminku
1 łyżka curry
1 łyżka cytryny
3 ząbki czosnku
1 płaska łyżeczka cukry brązowego
1 łyżeczka soli
przyprawy: pieprz
Opis

Jogurt naturalny wymieszaj z łyżką kminku, curry, cytryny, obranymi, pokrojonymi w drobną kosteczkę ząbkami czosnku. Dopraw solą i pieprzem. Włóż mięso do woreczka lub miseczki, zalej przygotowaną mieszanką. Następnie szczelnie zamknij i potrząśnij, aby marynata dobrze się wymieszała i pokryła całe mięso. Włóż do lodówki i marynuj PORADA KONTEKSTOWA - MARYNOWANIE ok. 8 godz.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
50 min.
Zupy
2 miesiące temu
15 min.
Napoje
2 miesiące temu
15 min.
Napoje