Przepisy Marynata imbirowa
Składniki
2 łyżki świeżo startego imbiru
2 ząbki czosnku
1 łyżka chili con carne
7 łyżek oliwy
1 płaska łyżka soli
1 płaska łyżeczka cukru brązowego
2 łyżki soku z cytryny
Opis

Imbir obierz i zetrzyj na tarce z małymi oczkami. Czosnek obierz i wyciśnij przez wyciskarkę. Do małej miseczki wlej oliwę, sok z cytryny oraz wsyp cukier, przyprawy i dodaj starty imbir i wyciśnięty czosnek. Do woreczka włóż mięso lub warzywa i zalej tak przygotowaną marynatą. Zawiąż szczelnie i marynuj PORADA KONTEKSTOWA - MARYNOWANIE ok. 8–10 godzin.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
20 min.
Desery
2 miesiące temu
40 min.
Zupy
2 miesiące temu
5 min.
Napoje
2 miesiące temu
15 min.
Napoje
2 miesiące temu
45 min.
Zupy