Przepisy Marynata grecka z bazylią

Składniki

​10 łyżek oliwy z oliwek

2 cebule

sok z 1 cytryny

1/2 szkl. posiekanych listków bazylii

przyprawy: pieprz, sól

Opis

Cebulę obierz, umyj i pokrój w plastry. Przełóż do miseczki, dodaj oliwę, sok z cytryny (uważaj, aby pestki z cytryny nie wpadły do marynaty, gdyż przez nie marynata zgorzknieje). Listki bazylii umyj, osusz i posiekaj grubo lub porwij w placach. Dodaj do miseczki i całość dopraw solą i pieprzem. Włóż mięso do woreczka lub miseczki, zalej przygotowaną mieszanką. Następnie szczelnie zamknij i potrząśnij, aby marynata dobrze się wymieszała i pokryła całe mięso. Włóż do lodówki i marynuj PORADA KONTEKSTOWA - MARYNOWANIE ok. 12 godz.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 10.10-16.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4