Przepisy Marynata do polędwiczek wieprzowych

Składniki

20 ml oliwy

1 łyżeczka musztardy sarepskiej

2 gałązki szałwii 

1 pomidor suszony

1 ząbek czosnku

1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 

1 łyżeczka soli morskiej

1/4 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego 

400 g polędwiczki wieprzowej

Opis

Do miski wlej oliwę i dodaj musztardę. Wymieszaj razem. Pokrój suszone pomidory i szałwię w drobne kawałeczki i dodaj do zaprawy. Posiekaj czosnek i wymieszaj razem z marynatą. Na koniec dodaj sól i pieprz czarny mielony oraz mąkę ziemniaczaną. Wymieszaj całość dokładnie.

Polędwiczkę oczyść z błon i pokrój na medaliony. Przełóż do marynaty i wstaw do lodówki na przynajmniej 2–3 godziny. Smaż na teflonowej suchej patelni z obu stron i dopiecz medaliony w piekarniku rozgrzanym do 170˚ przez 8–10 minut.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4