Przepisy Marynata do pieczeni świątecznej

Składniki

1 łyżka musztardy ziarnistej

30 ml oleju rzepakowego

2 ząbki czosnku

2 łyżeczki papryki słodkiej

2 łyżki majeranku otartego 

100 ml soku jabłkowego

1 łyżeczka soli

pieprz czarny

/2 marchewki

40 g selera

2–3 gałązki natki pietruszki

1 łyżeczka kminku świeżego

1,5 kg szynki wieprzowej 

Opis

Warzywa obierz i pokrój na plasterki. W moździerzu rozgnieć kminek z solą i czosnkiem na gładką masę. Dodaj na koniec paprykę słodką. Przełóż aromatyczne przyprawy do miski i dodaj musztardę i olej rzepakowy. Wymieszaj dokładnie, dodaj sok jabłkowy i posiekaną natkę pietruszki.

Całą marynatę rozsmaruj na szynce i przełóż do naczynia do pieczenia. Obłóż całą pieczeń warzywami i dopiero wstaw do lodówki na ok. 12 godzin, aby mięso przeszło aromatem i smakiem przypraw. Piecz szynkę w niskiej temp. 140–150˚ przez 2,5 godziny. Podczas pieczenia podlewaj mięso regularnie wodą lub winem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4