Przepisy Marynata cytrynowa
Składniki
otarta skórka z 1/2 cytryny i 1/2 pomarańczy
1/2 szkl. soku pomarańczowego
sok z 1/2 cytryny
2 łyżki oliwy
3 gałązki pietruszki
3 gałązki tymianku
1 łyżeczka pieprzu kolorowego
przyprawy: sól
Opis

Cytrynę i pomarańczę umyj i dobrze sparz. Przekrój na pół i zetrzyj na tarce. Otartą skórkę przełóż do miseczki, zalej sokiem pomarańczowym i sokiem z cytryny. Następnie dodaj 2 łyżki oliwy, gałązki pietruszki i tymianku, łyżeczkę pieprzu kolorowego i sól do smaku. Opcjonalnie możesz dodać także kilka ząbków czosnku pokrojonych na ćwiartki. Dzięki niemu marynata głębiej wniknie w mięso lub warzywa.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
15 min.
Przystawki
2 miesiące temu
20 min.
Zupy
2 miesiące temu
15 min.
Desery
2 miesiące temu
60 min.
Zupy
2 miesiące temu
60 min.
Dania główne