Przepisy Marmolada z jabłek

Składniki

2 kg jabłek

125 ml świeżo wyciśniętego soku z cytryny

750 g cukru

5 goździków

1/2 łyżeczki cynamonu

Opis

Umyj i wyparz kilka słoików. Jabłka umyj i obierz. Pokrój na cząstki, wybierając gniazda nasienne. Pokrojone jabłka wrzuć do garnka, wsyp cukier i przyprawy, wlej sok z cytryny. Postaw na dużym ogniu i mieszaj, aż cukier się rozpuści. Następnie zmniejsz ogień i smaż jabłka przez 1,5–2 godz., do uzyskania pożądanej konsystencji. Gorącą marmoladę przełóż do wyparzonych słoików i szczelnie zamknij. Po ostygnięciu słoików przechowuj je w chłodnym miejscu.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4