Przepisy Marmolada z jabłek

Składniki

2 kg jabłek
6 cytryn (125 ml świeżo wyciśniętego soku z cytryny)
750 g cukru
5 goździków
½ łyżeczki cynamonu mielonego

Opis

Umyj i wyparz kilka słoików. Jabłka umyj i obierz. Pokrój na cząstki, wybierając gniazda nasienne. Pokrojone jabłka wrzuć do garnka, wsyp cukier i przyprawy, wlej sok z cytryny. Postaw na dużym ogniu i mieszaj, aż cukier się rozpuści. Następnie zmniejsz ogień i smaż jabłka przez 1,5–2 godz., do uzyskania pożądanej konsystencji. Gorącą marmoladę przełóż do wyparzonych słoików i szczelnie zamknij. Po ostygnięciu słoików przechowuj je w chłodnym miejscu.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.09-23.09.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8