Przepisy Marmolada cytrusowo-imbirowa

Składniki

5 grejpfrutów

3 pomarańcze

3 cytryny

60 g imbiru

1 l wody

600 g cukru trzcinowego

50 g kandyzowanego imbiru

50 g kandyzowanej skórki cytrusowej

Sposób przygotowania

 alt=
1

Obierz cytrusy i pokrój na mniejsze kawałki. Pozbądź się nasion.

 alt=
2

Obierz imbir.

 alt=
3

Umieść cytrusy z imbirem w garnku i zalej wodą.

 alt=
4

Gotuj przez mniej więcej godzinę, aż wywar zredukuje się o połowę.

 alt=
5

Wyjmij imbir.

 alt=
6

Dodaj cukier, kandyzowany imbir i skórki cytrusów. Gotuj w wysokiej temperaturze, często mieszając przez kolejne 20-30 minut, aż całość zacznie gęstnieć.

 alt=
7

Kiedy marmolada stanie się wystarczająco gęsta, przelej ją do suchych, czystych słoików. Zakręć pokrywki (i upewnij się, że są szczelnie zakręcone), odstaw je dnem do góry i pozostaw do wystygnięcia.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4