Przepisy Marmolada cytrusowo-imbirowa
Składniki
5 grejpfrutów
3 pomarańcze
3 cytryny
60 g imbiru
1 l wody
600 g cukru trzcinowego
50 g kandyzowanego imbiru
50 g kandyzowanej skórki cytrusowej
Sposób przygotowania
 alt=
1
Obierz cytrusy i pokrój na mniejsze kawałki. Pozbądź się nasion.
 alt=
2
Obierz imbir.
 alt=
3
Umieść cytrusy z imbirem w garnku i zalej wodą.
 alt=
4
Gotuj przez mniej więcej godzinę, aż wywar zredukuje się o połowę.
 alt=
5
Wyjmij imbir.
 alt=
6
Dodaj cukier, kandyzowany imbir i skórki cytrusów. Gotuj w wysokiej temperaturze, często mieszając przez kolejne 20-30 minut, aż całość zacznie gęstnieć.
 alt=
7
Kiedy marmolada stanie się wystarczająco gęsta, przelej ją do suchych, czystych słoików. Zakręć pokrywki (i upewnij się, że są szczelnie zakręcone), odstaw je dnem do góry i pozostaw do wystygnięcia.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4