Obierz cytrusy i pokrój na mniejsze kawałki. Pozbądź się nasion.
2
Obierz imbir.
3
Umieść cytrusy z imbirem w garnku i zalej wodą.
4
Gotuj przez mniej więcej godzinę, aż wywar zredukuje się o połowę.
5
Wyjmij imbir.
6
Dodaj cukier, kandyzowany imbir i skórki cytrusów. Gotuj w wysokiej temperaturze, często mieszając przez kolejne 20-30 minut, aż całość zacznie gęstnieć.
7
Kiedy marmolada stanie się wystarczająco gęsta, przelej ją do suchych, czystych słoików. Zakręć pokrywki (i upewnij się, że są szczelnie zakręcone), odstaw je dnem do góry i pozostaw do wystygnięcia.
Oferta jest ważna w hipermarketach. Oferta handlowa ważna w dniach 21.02-27.02.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.