Przepisy Markizy z borówkami
Składniki
200 g borówek​
2 opakowania herbatników (200 g)
2 jajka
1 opakowanie cukru waniliowego
1 łyżka żelatyny
2 łyżki wody
1/2 szklanki śmietanki 36%
3 łyżki cukru
Opis

Jajka umyj, a następnie rozbij i oddziel żótka od białek. Żółtka utrzyj z 2 łyżkami cukru. Białka ubij na pianę, pod koniec ubijania dodaj 1 łyżkę cukru. Śmietankę ubij. 

Żelatynę rozpuść w gorącej wodzie i połącz z masą z żółtek i cukrem waniliowym. Następnie dodaj pianę i ubitą śmietanę. Przykryj szczelnie i włóż do lodówki, żeby ostygło. 

Herbatniki przełoż schłodzonym kremem i borówkami. Ciastka możesz polać czekoladą lub udekorować kremem i owocami.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
15 min.
Zupy
2 miesiące temu
80 min.
Zupy
2 miesiące temu
10 min.
Napoje
2 miesiące temu
60 min.
Desery