Przepisy Markizy z biszkoptów z nadzieniem z serka mascarpone

Składniki

1 opakowanie biszkoptów
50 g mascarpone
3 łyżki bitej śmietany
1 łyżka żelatyny
2 łyżki wody
Dekoracja:
cukier puder (do posypania)
2 lukry kolorowe (w różnych kolorach)
gwiazdka anyżu
1 opakowanie perełek dekoracyjnych

Opis

Przygotuj lukier według wskazówek na opakowaniu. Poukładaj równo biszkopty na papierze do pieczenia, a następnie wyciśnij lukier bezpośrednio z opakowania na biszkopty i szerokim pędzlem rozsmaruj lukier na biszkopcie. Kolejno na każdym biszkopcie z lukrem delikatnie połóż gwiazdkę z anyżku i za pomocą sitka z cukrem pudrem obsyp biszkopt. Lukier musi być miękki, aby cukier puder doń przywarł i pozostawił wzór gwiazdki z anyżu. Na środku biszkopcika połóż perełkę z cukru. Pozostaw do stwardnienia.

W tym czasie wymieszaj serek mascarpone z 3 łyżkami bitej śmietany i łyżką żelatyny spożywczej, roztopionej w 2 łyżkach ciepłej wody (żelatynę ostudź i wlewaj powoli do serka i bitej śmietany).

Masą przekładaj biszkopty, tworząc markizy. Jeżeli pozostaną wokół ciastek resztki masy, wyrównaj je zbierając nadmiar masy nożem. Włóż biszkopty do lodówki na ok. 20 - 30 min, a następnie udekoruj kolorowymi markizami stół.

Z podanej ilości składników przygotujesz ok. 15 - 20 markizów.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 24.09-30.09.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8