Marchew po mazursku
Składniki
400 g marchwi
250 g ziemniaków
1/2 szkl. mleka
1 szkl. wody
4 łyżki masła
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
przyprawy: sól, cukier
Opis

Marchew i ziemniaki umyj, następnie obierz i pokrój w kostkę. Zagotuj szklankę wody, dodaj mleko, cukier, sól i 2 łyżki masła. Wrzuć marchew i gotuj na mocnym ogniu przez ok. 15 min. Po tym czasie dodaj ziemniaki. Całość gotuj do miękkości. Gdy warzywa będą już ugotowane, odparuj i utłucz tłuczkiem do ziemniaków. Na końcu dopraw solą. Przed podaniem polej 2 łyżkami roztopionego masła i posyp pietruszką.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
20 min.
Zupy
2 miesiące temu
10 min.
Desery
2 miesiące temu
20 min.
Zupy
2 miesiące temu
90 min.
Dania główne
2 miesiące temu
40 min.
Zupy