Małże w sosie pomidorowo-czosnkowym
Składniki
20 sztuk świeżych małży
200 ml przecieru pomidorowego
1 cebula
3 ząbki czosnku
świeża bazylia
3 łyżki masła
przyprawy: sól
Opis

Na patelni roztop masło, dodaj pokrojoną w kostkę cebulę. Wrzuć świeże małże. Smaż aż do otworzenia się muszli małży. Następnie dodaj posiekany czosnek, przecier pomidorowy i sól. Obsmażone małże wyłóż na talerz i posyp posiekaną bazylią.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
40 min.
Przystawki
2 miesiące temu
90 min.
Dania główne
2 miesiące temu
20 min.
Napoje
2 miesiące temu
30 min.
Napoje
2 miesiące temu
255 min.
Zupy