Przepisy Maliny pod waniliowym zabajone

Składniki

250 g malin
50 ml białego wina słodkiego (deserowego)
4 jajka
¼ laski wanilii
80 g cukru
mięta (do dekoracji)

Opis

Oddziel białka od żółtek. Do miski przełóż żółtka i wsyp cukier. Rozetnij laskę wanilii na pół i wydrąż czarny miąższ, dodaj go do żółtek. Do garnka dopasowanego do rozmiaru miski wlej wodę i zagotuj ją.

Maliny dobrze umyj i odsącz z wody. Następnie rozłóż je do głębokich talerzy.

Rózgą lub mikserem zacznij ubijać żółtka. Jak tylko zaczną robić się puszyste, przejdź na parę i dalej ubijaj aż masa stanie się bardzo gęsta. Dolej wino i ponownie ubijaj do połączenia żółtka z winem. Wylej zabajone na maliny na każdy talerz. Do dekoracji użyj listków mięty, która nie tylko ożywi kolor, ale i nada świeży aromat.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 1.10-7.10.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8