Przepisy Malinowy chłodnik z ogórkiem i białym winem
Składniki
300 g mrożonych malin
1 duży zielony ogórek
1 papryczka chili
150 ml słodkiego białego wina
pieprz
miód
Opis

Maliny wrzucamy do rondelka i podgrzewamy. Gdy się rozpadną i zaczną bulgotać, dodajemy posiekaną papryczkę chili oraz białe wino. Gotujemy razem około 3 minut, aż alkohol odparuje.

Ogórka obieramy i trzemy na tarce. Przekładamy do blendera. Dodajemy ugotowane maliny. Przyprawiamy mocno świeżo mielonym pieprzem. Całość miksujemy, aż masa nabierze jednolitej konsystencji.

Jeśli maliny były kwaśne, dodajemy odrobinę miodu do smaku. Gotową zupę chłodzimy w lodówce przez minimum godzinę.

Podajemy na zimno.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
15 min.
Przystawki
2 miesiące temu
85 min.
Zupy
2 miesiące temu
30 min.
Desery
2 miesiące temu
40 min.
Zupy
2 miesiące temu
30 min.
Zupy