Malinowe cake popsy
Składniki
125 g masła
125 ml świeżego soku z malin
65 g cukru
2 jajka
185 g mąki pszennej
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
Lukier:
cukier puder
2 łyżki soku z cytryny
Sposób przygotowania
1
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i przesiej.
2
Masło utrzyj na puch z cukrem. Kolejno dodaj jajka, cały czas miksując.
3
Następnie mieszając już ręcznie, dodaj partiami mąkę na przemian z sokiem malinowym.
4
Gotowym ciastem wypełnij foremki na cake popsy. Jeżeli pieczesz je w piekarniku, rozgrzej go wcześniej do temperatury 160°C. Gotowe ciastka powinny mieć ciemno złoty kolor (sok malinowy nieco przyciemnia ciasto). Po upieczeniu gorące jeszcze ciastka nabij na patyczki.
5
Do soku cytrynowego dodaj odrobinę barwnika. Następnie mieszając dodawaj po trochu cukier puder do momentu aż powstanie lukier. Polukruj lizaki. Do pokrycia lizaków możesz użyć także polewy z białej czekolady.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
60 min.
Dania główne