Małe pączki
Składniki
2 szkl. mąki
1 serek homogenizowany waniliowy
5 jaj
1/4 szkl. cukru pudru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
olej słonecznikowy do smażenia
cukier puder
Opis

Białka ubij na sztywną pianę, a żółtka utrzyj z cukrem. Proszek do pieczenia wymieszaj z mąką. Do ubitej piany dodawaj żółtka, delikatnie mieszając, a potem masę połącz z serkiem i mąką.

W rondelku rozgrzej tłuszcz. Na gorący olej kładź łyżką porcję ciasta lub w dłoniach wcześniej wyrób małe kuleczki, które przed smażeniem lekko spłaszcz.
Pączki smaż z obu stron na złoto. Gotowe wyjmij łyżką cedzakową na ręcznik papierowy, aby osączyć z nadmiaru tłuszczu. Pączki posyp cukrem pudrem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
60 min.
Zupy
2 miesiące temu
255 min.
Napoje
2 miesiące temu
240 min.
Zupy
2 miesiące temu
40 min.
Zupy