Przepisy Makowiec z jagodami i serkiem mascarpone
Składniki
300 g zmielonego maku
2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia
4 jajka
180 g cukru trzcinowego
100 ml bitej śmietany
duża garść jagód
Nadzienie i dekoracje
250 ml śmietany kremówki
1 opakowanie serka mascarpone
dżem jagodowy
jagody
maliny
mięta
tortownica o średnicy 24 cm
Sposób przygotowania
1
Ubij jajka z cukrem, następnie dodaj mleko lub śmietanę.
2
Wymieszaj zmielony mak z proszkiem do pieczenia i dodaj do masy jajecznej.
3
Delikatnie wmieszaj owoce do ciasta.
4
Wylej ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
5
Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez około 40 do 45 minut.
6
Po ostygnięciu wyjmij ciasto z formy i wyciągnij papier do pieczenia. Przekrój ciasto na dwie warstwy.
7
Ubij śmietanę z mascarpone.
8
Wypełnij ciasto dżemem jagodowym i kremem mascarpone.
9
Udekoruj owocami i listkami mięty.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 11.07-17.07.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4