Przepisy Makowiec z jagodami i serkiem mascarpone

Składniki

300 g zmielonego maku

2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia

4 jajka

180 g cukru trzcinowego

100 ml bitej śmietany

duża garść jagód

Nadzienie i dekoracje

250 ml śmietany kremówki

1 opakowanie serka mascarpone

dżem jagodowy

jagody

maliny

mięta

tortownica o średnicy 24 cm

Sposób przygotowania

1

Ubij jajka z cukrem, następnie dodaj mleko lub śmietanę.

2

Wymieszaj zmielony mak z proszkiem do pieczenia i dodaj do masy jajecznej.

3

Delikatnie wmieszaj owoce do ciasta.

4

Wylej ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia.

5

Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez około 40 do 45 minut.

6

Po ostygnięciu wyjmij ciasto z formy i wyciągnij papier do pieczenia. Przekrój ciasto na dwie warstwy.

7

Ubij śmietanę z mascarpone.

8

Wypełnij ciasto dżemem jagodowym i kremem mascarpone.

9

Udekoruj owocami i listkami mięty.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4