Przepisy Makiełki

Składniki

½ chałki (lub 4 bułeczki maślane)
800 ml mleka
2 łyżki masła
2 łyżki miodu
1 garść maku (mielonego)
1 garść migdałów
szklanki płatków migdałowych
1 garść suszonej żurawiny
szklanki żurawiny (świeżej, można ją pokroić w plasterki)

Opis

Pieczywo pokrusz lub pokrój na kawałki. Podgrzej mleko i dodaj do niego masło oraz miód. Wszystkie bakalie i świeżą żurawinę przełóż do miski i wymieszaj. Większe kawałki możesz pokroić. Wymieszaj pieczywo z bakaliami i żurawiną. Polej makiołki mlekiem tuż przed podaniem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 15.10-21.10.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8