Przepisy Makaron żytnio-razowy z groszkiem i parmezanem

Składniki

1 i 1/2 szkl. groszku mrożonego lub świeżego

1 szkl. pomidorów koktajlowych

2 puszki pomidorów pokrojonych

2 garści fasolki szparagowej

1/2 papryki

1 cebula

2 ząbki czosnku

1 szkl. wina wytrawnego białego lub bulionu warzywnego

300 g makaronu

oliwa extra vergine

świeża bazylia

parmezan

przyprawy: sól morska lub himalajska, pieprz

Opis

Groszek ugotuj w lekko osolonej wodzie. Fasolkę obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Cebulę zeszklij na 2 łyżkach oliwy, dodaj drobno pokrojony czosnek i smaż całość przez 1 minutę. Dołóż fasolkę i wlej wino lub bulion. Duś do odparowania płynu. Fasolka powinna pozostać al dente. Dodaj na patelnię pokrojoną paprykę i pomidory w puszce. W czasie gdy sos będzie się redukował, ugotuj makaron al dente. Dopraw sos do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Dodaj groszek i przekrojone na pół pomidory koktajlowe. Zagotuj i dodaj do sosu makaron. Wymieszaj. Makaron podawaj z tartym w wiórki parmezanem oraz bazylią.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 10.10-16.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4