Przepisy Makaron ze szpinakiem
Składniki
150 g ulubionego makaronu
100 g szpinaku mrożonego w liściach
2 ząbki czosnku
2 łyżki śmietany
3 łyżki oliwy z oliwek
przyprawy: sol, pieprz
Opis

Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu, nie przelewaj go zimną wodą. Szpinak wrzuć na patelnię, podlej kilkoma łyżkami wody i powoli rozmrażaj na średnim ogniu, aż cała woda wyparuje. Następnie dodaj oliwę z oliwek i przesmaż szpinak ok. 5 minut. Dodaj obrany i wyciśnięty czosnek oraz śmietanę. Dopraw solą oraz pieprzem, możesz dodać także szczyptę gałki muszkatołowej. Ugotowany makaron wymieszaj ze szpinakiem i polej do smaku oliwą z oliwek.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
60 min.
Dania główne
2 miesiące temu
60 min.
Zupy
2 miesiące temu
10 min.
Zupy