Przepisy Makaron ze szpinakiem

Składniki

150 g makaronu świderek
100 g szpinaku mrożonego w liściach
2 ząbki czosnku
2 łyżki śmietany kwaśnej
3 łyżki oliwy z oliwek
sól
pieprz czarny mielony

Opis

Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu, nie przelewaj go zimną wodą. Szpinak wrzuć na patelnię, podlej kilkoma łyżkami wody i powoli rozmrażaj na średnim ogniu, aż cała woda wyparuje. Następnie dodaj oliwę z oliwek i przesmaż szpinak ok. 5 minut. Dodaj obrany i wyciśnięty czosnek oraz śmietanę. Dopraw solą oraz pieprzem, możesz dodać także szczyptę gałki muszkatołowej. Ugotowany makaron wymieszaj ze szpinakiem i polej do smaku oliwą z oliwek.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 15.10-21.10.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8