Przepisy Makaron ze szparagami

Składniki

1 pęczek szparagów zielonych

200 g makaronu razowego typu spaghetti

100 g szynki długodojrzewającej

150 g śmietany do sosów i zup

1 żółtko

1 oscypek (ok. 50 g)

1 łyżka oleju kokosowego

1 cytryna

przyprawy: sól morska lub himalajska, pieprz

Opis

Ugotuj makaron. Szparagi opłucz i odłam zdrewniałe końcówki. Przy pomocy obieraczki do jarzyn potnij szparagi na wstążki. Szynkę potnij na paseczki. Rozgrzej na patelni olej. Dodaj szynkę i chwilkę smaż. Dodaj szparagi i całość smaż 3 minuty. Śmietanę połącz z żółtkiem i startą skórką z cytryny. Zmniejsz ogień pod patelnią. Dodaj do szparagów śmietanę. Całość wymieszaj, nie doprowadzając do zagotowania. Na koniec dopraw solą i pieprzem. Dodaj do szparagów makaron i wymieszaj. Wyłóż danie na talerze i posyp startym oscypkiem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4