Przepisy Makaron ze szparagami

Składniki

1 pęczek szparagów zielonych

200 g makaronu razowego typu spaghetti

100 g szynki długodojrzewającej

150 g śmietany do sosów i zup

1 żółtko

1 oscypek (ok. 50 g)

1 łyżka oleju kokosowego

1 cytryna

przyprawy: sól morska lub himalajska, pieprz

Opis

Ugotuj makaron. Szparagi opłucz i odłam zdrewniałe końcówki. Przy pomocy obieraczki do jarzyn potnij szparagi na wstążki. Szynkę potnij na paseczki. Rozgrzej na patelni olej. Dodaj szynkę i chwilkę smaż. Dodaj szparagi i całość smaż 3 minuty. Śmietanę połącz z żółtkiem i startą skórką z cytryny. Zmniejsz ogień pod patelnią. Dodaj do szparagów śmietanę. Całość wymieszaj, nie doprowadzając do zagotowania. Na koniec dopraw solą i pieprzem. Dodaj do szparagów makaron i wymieszaj. Wyłóż danie na talerze i posyp startym oscypkiem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4