Przepisy Makaron z sosem serowym i szałwią
Składniki
​400 g makaronu np. linguine
150 g serka mascarpone
125 g sera gorgonzola
garść listków szałwii
duża szczypta pieprzu (najlepiej świeżo mielonego)
Do dekoracji:
kilka listków szałwii
Opis

Ugotuj makaron al dente zgodnie z opisem na opakowaniu. Przecedź makaron, zostawiając 1/4 szklanki wody z gotowania. W międzyczasie przełóż sery do rondelka. Dodaj pieprz oraz szałwię. Gotuj do momentu, aż sery się połączą, a sos lekko zgęstnieje. Przełóż sos do makaronu. Jeśli sos jest zbyt gęsty, dodaj stopniowo wodę z gotowania. Podawaj od razu po przyrządzeniu. Na koniec udekoruj danie listkami szałwii.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
160 min.
Zupy
2 miesiące temu
15 min.
Napoje